Hvem er Dinitrol

Verdens bedste rustbeskyttelse siden 1947

Dinitrols succeshistorie begyndte med en forholdsvis simpel observation: Kirurgiske instrumenter af rustfrit stål ruster, hvis de kommer i forbindelse med væske

Dinitrols historie stammer helt tilbage fra 1937 i Göteborg, hvor kirurg og professor Sven Johansson så behovet for at øge rustfrit ståls evne til at modstå rust. Sven opdagede nemlig, at kirurgiske instrumenter af rustfrit stål begyndte at ruste, efter de havde været i forbindelse med væske. Han begyndte herefter at eksperimentere med, hvordan han kunne undgå dette. I 1940’erne blev Sven introduceret for en ny metode til at sømme en brækket lårbensknogle. Men hvordan ville det være muligt at foretage en sådan operation, når selv rustfrie søm ville ruste i forbindelse med væske og i dette tilfælde endda kropsvæske?

Tidligere erfaringer viste, at bestemte vandopløselige stoffer kunne være med til at stoppe rust-processen. Med disse erfaringer i mente blev Sven altså den første i verden til at afprøve di-orthe-nitron forbindelser som inhibitorer – og for første gang i verdenshistorien lykkedes det at stoppe rusten fra at udvikle sig. Efter at have set den enestående virkning tog han i 1947 patent på brugen af di-orthe-nitron i forbindelse med rustbeskyttelse i over 25 lande. Herefter kontaktede Sven virksomheden Astra, som hjalp med distributionen og sørgede for, at rustbeskyttelsesproduktet kom ud til de rette forbrugere.

1960 bliver året, hvor Peugeot 203 Saloon får verdens første Dinitrol Behandling i Sverige. På baggrund af den store succes kommer Dinitrol til Danmark allerede fem år senere, i 1965, og lige siden har alle danskere kunne give deres bil en rustbeskyttelse af højeste kvalitet.

Igennem årene har Dinitrol spredt sig fra at have været anvendt primært i Skandinavien til at blive brugt over hele verdenen på mange forskellige overflader. I 1982 begyndte Saab at beskytte deres første passagerfly med Dinitrol, sidenhen Lufthansa. Dinitrol bruges i dag i mange forskellige sammenhænge, men det har hele vejen igennem været det samme unikke og højkvalitets produkt, som vi kender i dag.